Snelle levering I 14 dagen retour-recht I gratis bezorging vanaf €75

Vakantie camping Maka

Dit is echt een plekje om helemaal verliefd op te worden.

De camping ligt tussen Bertrix en Bouillon en is ongeveer 320 kilometer rijden vanaf Utrecht verstopt in de bossen van de Ardennen aan de Semois wat een een mooie schone ondiepe rivier is waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen.

Toen we aankwamen op de camping werden we heel vriendelijk ontvangen. We hebben zelf een 5M canvas Bell tent en mochten die opzetten op het trekkersveld. Dit veld is speciaal voor tenten en ligt achteraan de camping tussen de bossen en de rivier. Er is geen elektriciteit of water aansluiting maar je hebt dan wel weer kampvuurplekken waar je in de avond een heerlijk vuurtje kunt stoken zodat je lekker warm je tent in gaat. Het was erg rustig toen we aankwamen dus we konden een mooi plekje uitzoeken aan de rivier.

camping maka ardennen

Toen we onze 5M canvas Bell tent hadden opgezet (na een paar keer is dat met zijn tweeën binnen 10 minuten) zijn we eerst de camping gaan verkennen met de kinderen.  

De camping is opgezet langs de rivier. Net voor de ingang van de camping heb je een klein kiezel strandje waar onze kinderen heerlijk hebben gevist en steentjes hebben geketst met andere kinderen. (verder op de camping niet echt een strandje waar kleine kinderen makkelijk de rivier in kunnen). Als je de camping binnen komt ligt er aan de linkerkant een klein maar zeer schoon sanitair gebouw met tevens 3 afwasplekken. Voor het sanitair gebouw ligt een heel klein schattig houten speeltuintje waar mijn jongste zich een week fantastisch heeft vermaakt en de oudsten elke avond met de andere kinderen hebben gepingpongd tot in de late uurtjes.

Dan heb je nog de receptie met een klein winkeltje waar ze allerlei kampeerartikelen verkopen, wat kleine levensmiddelen en natuurlijk heel belangrijk, heerlijke ijsjes en marshmallows (voor de echte boodschappen heb je verschillende supermarkten op 10 minuten rijden).

Verder bestaat de camping uit verschillende terrassen. De caravans, camperbusjes en vouwwagens staan aan het begin van de camping en hebben allen toegang tot water en elektriciteit. En zoals eerder beschreven ligt het trekkersveld achterin de camping en op dit veld heb je geen toegang tot water en elektriciteit. (let op, het veld ligt vrij ver van het sanitair gebouw en bij hoge nood wel een stukje lopen ;-))

Wat deze camping in onze ogen zo bijzonder maakt is dat je vuur mag maken. Er zijn op de hele camping verschillende kampvuurplekken met banken waar je elke avond heerlijk met je medekampeerders gezellig een vuurtje kunt stoken. Je kunt dat doen met hout dat je zelf met de kinderen uit het bos hebt gehaald. Onze kinderen vonden het echt fantastisch om marshmallows te roosteren boven een zelfgemaakt kampvuur. Als je wat meer privacy wilt mag je ook voor je eigen tent een vuurtje stoken in een vuurschaal welke je ook nog kunt huren bij de camping. Dit is zeker geen overbodige luxe omdat het in de avond best koud kan zijn.

Verder hebben onze kinderen zich vermaakt met vissen, rivierkrabben vangen, steentjes ketsen, met een opblaasband met de stroming mee drijven, kajakken etc. Thuis zijn ze niet weg te slaan voor een beeldscherm, maar op camping Maka hebben ze dit totaal niet gemist.

Het is een rustige maar wel hele gezellige camping met duidelijke regels (na 10 uur stil) zodat iedereen er een fijne tijd heeft en wij hebben dan ook helemaal geen overlast ervaren. De eigenaars zijn vriendelijke hardwerkende mensen en altijd heel behulpzaam. Een groot voordeel is ook dat de camping vrij klein en overzichtelijk is en de rivier vrij ondiep. Ook waren er genoeg andere kinderen van uiteenlopende leeftijden waar onze kinderen dan weer heerlijk mee konden spelen. En als ouders hebben wij ons ook nog heerlijk kunnen ontspannen en lekker een boekje kunnen lezen.

Conclusie:  Echt een super vakantie op een super camping.

 Benieuwd geworden, kijk dan zelf even: http://www.campingmaka.be/ 


Laat een reactie achter