Snelle levering I 14 dagen retour-recht I gratis bezorging vanaf €75

Glamping, waarom zou ik?

Een hele goeie vraag en heel begrijpelijk ook.

Als ik luxe wil, waarom zou ik dan gaan kamperen en in een tent gaan bivakeren in plaats van super de luxe in een hotel overnachten met een lekker bed, mooie badkamer en mini-bar?

Ik snap deze vraag heel goed en soms vind ik het zelf ook heerlijk om te genieten van de luxe van een mooi hotel en het is heel moeilijk om mensen door midel van woorden en en een paar foto’s te overtuigen van het feit dat Glamping zo veel meer biedt dan alleen het overnachten in een tent, maar toch ga ik het proberen.

Mijn ervaring is dat wanneer mensen het voor de eerste keer doen en ervaren wat Glamping daadwerkelijk is, ze een compleet andere mening hebben, het verschil wel degelijk erkennen en stiekem niet kunnen wachten totdat ze weer kunnen gaan.

Maar wat is Glamping dan eigenlijk?

De letterlijke betekenis van Glamping is “kamperen met luxe, in een bijzondere sfeer en in een apart soort accommodatie zoals een speciale tent.”

Dit kan een hoop dingen betekenen en is er dus ook in alle soorten en maten.

Zo heb je Glamping zoals de meeste mensen dit kennen. Een vooropgzette safari-tent op een grote camping met een veranda en voorzien van alle luxe zoals een keuken, bed, bank en in de meeste gevallen zelfs een een eigen badkamer, maar zo heb je ook een meer romantische variant op een kleinschalige camping of zelfs in de natuur in een (al dan niet vooropgezette) canvas tent waar het meer draait om de sfeer dan het gemak. In deze tenten zul je geen badkamer vinden, maar wel heerlijke kleden, een lekker bed, een kroonluchter, kaarsen, vlinderstoelen een hangmat en een vuurschaal of vuurkorf.

 

Dit type Glamping is al jaren populair in Australie en Engeland en begint nu ook steeds populairder te worden in Nederland.

Ben je een echte fan en ben je van plan dit regelmatig te doen dan koop je natuurlijk zelf zo’n super mooie canvas tent met alle accessoires zodat je kunt gaan en staan wanneer je maar wilt, maar wil je slechts af en toe onder de sterren slapen en genieten van het buitenleven dan kun je natuurlijk ook altijd huren (zowel de tent als een compleet Glamping packet).

Maar op de vraag Glamping, waarom zou ik? Moet ik toch echt zeggen “omdat het je echt laat genieten, je tot rust laat komen en je compleet laat onthaasten.” Er is niks dat je moet doen of dat je moet zien, je hebt je telefoon niet nodig en kunt gewoon genieten van het buiten zijn in een supermooie omgeving met een heerlijk glas wijn, een biertje, lekkere hapjes, een knetterend vuurtje en het samen zijn.

Stel jezelf voor, bij ondergaande zon op een heerlijke vlinderstoel voor je canvas bell tent onder de kersenbomen met uitzicht op uigestrekte weilanden die eindigen bij een bos ergens in de verte. Ondertussen drink je een heerlijk glas wijn terwijl het vuurtje voor je staat te knetteren en jullie herinneringen ophalen van vroeger of plannen maken voor het volgende avontuur. De volgende morgen wordt je wakker van de vogels en de opkomende zon. Dezelfde weilanden zijn nu bedekt met dauw van de nacht en terwijl de koffie staat te pruttelen, maak je het vuurtje weer aan om zometeen twee heerlijke eitjes te bakken voor het ontbijt.

Dit is Glamping, puur genieten waar niets hoeft en alles mag. In mijn mening niet te vergelijken met een hotel en ik verzeker je, wanneer je het één keer gedaan hebt kan je niet wachten tot je weer mag.

Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan op de volgende sites voor een gezonde dosis inspiratie:

https://www.belltent.com.au/what-is-glamping/

https://www.belltent.com.au/boho-brights-glamping-furnishings-and-accessories/


1 reactie

  • Dag,

    Is het mogelijk om in dit artikel een link naar mijn website www.glamping.nl te plaatsen? Hier vind je een totaal overzicht van alle glamping bestemmingen! Groet Richard

    Richard Otten

Laat een reactie achter