Snelle levering I 14 dagen retour-recht I gratis bezorging vanaf €75

Heerlijke campingrecepten

Er wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. In dat geval kan je er maar beter voor zorgen dat die maaltijd zo lekker mogelijk is. Maar als je het hebt over ontbijten op de camping blijft het al vaak bij croissants, stokbrood en misschien een gebakken eitje.

Wanneer je je echter een klein beetje verdiept in wat recepten en je zorgt dat je de juiste spullen hebt, kun je ook op de camping heerlijk ontbijten en kan je heel makkelijk iets maken wat veel lekkerder en specialer is.

Om je een klein beetje op weg te helpen, hebben we het internet afgespeurd en een aantal van onze favoriete recepten op een rijtje gezet waarvan we overtuigd zijn dat je ze zeker wil gaan proberen!

We hebben ze uiteraard zelf allemaal eerst even uitgeprobeerd en kunnen je eerlijk zeggen dat ze stuk voor stuk heerlijk zijn en wij het stokbrood en de croissants de meeste dagen links zullen laten liggen in ruil voor deze opties 😉

Avocado toast sandwich

Wil je je dag echt goed beginnen, dan is deze avocado toast sandwich echt een aanrader want de combinatie van avocado, bacon en gebakken eieren is echt hemels. Mocht je een iets gezondere versie willen dan kun je de bacon ook achterwege laten of vervangen door gerookte kipfilet want ook die combinatie is super lekker.

camping ontbijt recepten

(via freshoffthegrid.com)

Banana pancakes

Wat beter dan de dag te beginnen (of te eindigen) met een stapel heerlijke banana pancakes. Super simpel om te maken en extreem lekker. Een grote kop koffie ernaast en bij voorkeur een opkomend zonnetje en beter kun je je dag eigenlijk niet beginnen:

camping ontbijt recepten

(via freshoffthegrid.com)

Breakfast egg and ham muffins

Als je iets wil maken waarvan je zeker wil weten dat je kinderen er ook fan van zijn, dan moet je echt deze breakfast egg & ham muffins op de ontbijttafel zetten. Die van ons zijn er dol op en ik kan me bijna niet voorstellen dat er iemand is die dit niet lekker vind.

camping ontbijt recepten

(via taste.com.au)

Oatmeal for breakfast

Wellicht wil je zo nu en dan toch net iets gezonder ontbijten dan de heerlijke opties hierboven en dan is oatmeal (oftewel havermout) wellicht een hele goeie optie. Super simpel, lekker en ook nog eens super gezond. Het voorbeeld mixed de havermout met water, maar (amandel, soja, kokos of gewone) melk is natuurlijk ook een optie als je die in de buurt hebt.

camping ontbijt recepten

(via thefirstmess.com)

Overnight oats

Wil je ‘s ochtends uit je tent rollen en direct aan het ontbijt kunnen, dan zijn overnight oats wellicht de oplossing. Je bent de avond ervoor een paar minuutjes bezig, maar dan heb je de volgende morgen wel een heerlijke en gezond ontbijtje om de dag goed te beginnen. En het mooie is, doordat de basis hetzelfde is, maar je de “toppings” naar eigen smaak kunt kiezen kan je iedere dag toch weer iets compleet anders voor je ontbijt kiezen.

camping ontbijt recepten

(via zoetrecepten.nl)

Mocht je één van deze recepten geprobeerd hebben of een nog een lekkerder (ontbijt) recept weten dan horen we graag van je! Wij gaan verder met het uitproberen van nog meer heerlijke (camping) recepten zodat we je binnenkort van nog meer tips kunnen voorzien!

Ben je niet helemaal zeker hoe je het beste vuurtje kunt stoken om al dit lekkers op klaar te maken, kijk dan op één van onze eerdere blogs voor tips & tricks: Koken op kampvuur


Laat een reactie achter