Snelle levering I 14 dagen retour-recht I gratis bezorging vanaf €75

Wat kost kamperen?

Met 4 personen kamperen met een tent op een comfortabele manier wat zijn dan de kosten?

Kosten kamperen

Kijkend naar alle mogelijke varianten van het kamperen, is kamperen met een eigen tent over het algemeen het goedkoopst (en stiekem ook het leukst).

Een kwalitatief goede 4-persoons tent kost gemiddeld tussen de €500 en  750, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Naast een tent heb je ook nog goede bedden, warme 3-seizoens slaapzakken, een tafel, stoelen, servies, bestek, kooktoestel, pannen, en een tentkleed nodig.

Reken er op dat je minimaal nog €750 aan benodigde kampeerspullen kwijt bent en voor de basisspullen wat het totaal brengt tot ongeveer €1500

En ook al klinkt dit misschien veel, dit zijn over het algemeen eenmalige kosten want wanneer je spullen van goede kwaliteit koopt dan gaan deze jarenlang mee.

Neem bijvoorbeeld een canvas tent, die kan wel zo'n 15 jaar meegaan. Zelfs wanneer er een scheur in deze tenten zou komen kun je dat eenvoudig laten repareren en gaat deze weer jaren mee. Hetzelfde geldt voor picknickkleden of emaille servies. In veel gevallen kan je hier minimaal 10 jaar mee doen.

En wanneer je eenmalig je spullen hebt aangeschaft dan heb je alleen nog de kosten voor benzine naar je vakantiebestemming en je kampeerplek. 

Voor een kampeerplek In het hoogseizoen ben je natuurlijk meer kwijt dan in het laagseizoen, maar dan nog zijn de kosten relatief laag. Reken voor een kampeerplek op een goede en vooral leuke camping in Frankrijk ongeveer 450 per week. In het laagseizoen ben je ongeveer 375 kwijt voor een week.

Daarentegen kost een ingerichte glamping tent of stacaravan zo'n 1000 per week in het hoogseizoen en in het laagseizoen ben je zo'n 750 per week kwijt en is deze vaak voorzien van spullen die je zelf niet snel zou uitzoeken.

Dit betekent dat wanneer je 2x per jaar op vakantie gaat; 3 weken in het hoogseizoen en nog 1 week in het laagseizoen (mei of herfst vakantie) en je gaat kamperen met je eigen tent en spullen je de kosten er al na 1 jaar al uit hebt. 

Elke volgende vakantie is vele malen goedkoper dan wanneer je een glamping tent of stacaravan huurt en daarnaast ga je lekker kamperen met je eigen spullen. Is het mooi weer dan kun je spontaan de tent pakken en lekker een extra lang weekend in Nederland kamperen zonder dat je dat ruim van te voren hoeft te boeken.

Pau Hana

 


Laat een reactie achter