Snelle levering I 14 dagen retour-recht I gratis bezorging vanaf €75

Waarom een canvas tent?

canvas tentcanvas tent

Zoek je een tent die ademt, ruim is, rust uitstraalt en bovenal heel mooi is, dan is een canvas tent echt iets voor jou. 

De canvas tent is een begrip in landen als Engeland, Australie en Amerika, maar is in Nederland nog niet heel bekend bij het grote publiek.

Buiten het feit dat een canvas tent heel mooi is, is de reden dat ze zo populair zijn in deze landen dat de canvas tent een heel veelzijdige tent is en het heel goed doet in verschillende weersomstandigheden. Zo zijn ze erg stabiel bij stevige wind, zijn ze waterdicht door het kuipzeil en canvasdoek en zijn ze zelfs bestendig tegen hevige regenbuien en sneeuw. Daarnaast ademt een canvas tent vele malen beter dan een nylon of polyester tent waardoor je bij hogere temperaturen minder snel je tent uit zult zweten zoals dat bij een nylon of polyester tent vaak wel het geval is. Je kunt ook nog de zijkanten van je tent oprollen zodat de wind er lekker doorheen kan waaien, je van het uitzicht kunt genieten en je nog steeds beschermt bent tegen de zon of regen. 

Zoals bij ieder tent zijn er verschillende merken, maar wij zijn de grootste fan van de canvas tenten van zowel CanvasCamp als Boutique Camping.

De canvas tent van Canvascamp is een echte vier-seizoenen-tent en komt in verschillende varianten. Perfect voor de zomer, maar aangezien je er heel makkelijk een klein houtkacheltje in kan zetten is de canvas tent van CanvasCamp ook zeer geschikt voor het voorjaar, de herfst of voor sommigen zelfs voor de winter. 

De canvas tent van Canvascamp heeft een zwaarder canvas doek dan de meeste andere canvas tenten. Dit betekent dat met de juiste behandeling deze canvas tent wel 15 jaar meegaat. Het zandkleurige doek van de canvas tent geeft tevens een rustige luxe uitstraling waardoor de tent heel mooi in de omgeving omgaat.

canvas tentcanvas tent

De canvas tenten van Boutique Camping zijn er echt in alle soorten en maten en waar de canvas tenten van CanvasCamp bekent staan om hun degelijkheid en duurzaamheid staan de canvas tenten van Boutqiue Camping voornamelijk bekend om hun schitterende design. Wil je echt iets speciaals en echt een mooie glamping experience dan is de canvas tent van Boutique Camping de tent bij uitstek.

Bij zowel CanvasCamp als Boutique Camping is een canvas tent beschikbaar in verschillende maten. Wij raden de 4 meter canvas tent aan voor 2 personen, de 4,5 meter canvas tent voor 2 a 3 personen en de 5 meter canvas tent voor een gezin met twee kinderen. De 6 meter canvas tent heeft echt heel veel ruimte en is dan ook geschikt voor een groot gezin of gezelschap.

Door een binnentent aan je canvas tent toe te voegen creëer je verschillende ruimtes en wordt je tent gelijk een stuk knusser. Die verschillende ruimtes kun je gebruiken om het slaap en leef gedeelte te scheiden of je eigen slaapgedeelte te scheiden van dat van de kinderen.

Een fijne bijkomstigheid van de canvas tent is dat ongeacht zijn formaat een canvas tent binnen 10 to 15 minuten is opgezet zodat je lekker snel kunt gaan genieten en in het ergste geval geen 40 minuten in de regen een tent hoeft op te gaan zetten zoals bij de meeste polyester (funnel) tenten. 

Een canvas tent is ook nog eens lekker hoog, naar onze mening veel mooier dan de de meeste andere tenten en heel makkelijk sfeervol in te richten. In deze tent is het echt niet erg om op een regenachtige dag binnen te moeten zitten. Daarnaast kun je heel veel bijpassende accessoires toevoegen om zo een heel mooi sfeertje te creëren.

canvas tentcanvas tent

Dit zijn de redenen waarom wij twee jaar geleden zelf een canvas tent hebben aangeschaft en er ondertussen 3 hebben in verschillende maten. Wij zitten echt in 10 minuten te genieten van een wijntje, onze kinderen vinden het helemaal fantastisch en vaak krijgen we vragen van mensen op de camping of ze binnen mogen kijken en waar hij te koop is. 

Interesse in een canvas tent? Hier kun je onze collectie tenten zien, maar wanneer je nog twijfelt of vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Ook wanneer je een canvas tent een keer wilt bezichtigen dan kunnen wij de tent gewoon voor u opzetten zodat u deze in het echt kunt ervaren en bekijken.

Wil je in plaats van er één te kopen graag een keer een canvas tent uitproberen dan kan dat ook door er één bij ons te huren voor slechts 185 euro per week of 150 euro voor een weekend. Kijk hier voor meer info en om je gegevens in te vullen.

Wij weten zeker dat je verliefd zult worden op deze canvas tent!


Laat een reactie achter