Snelle levering I 14 dagen retour-recht I gratis bezorging vanaf €75

Wat is de perfecte festival tent?

De perfecte festival tent

Met onder andere Castle of love, Dreamvillage, Lowlands, Decibel outdoor, Pukkelpop en niet te vergeten Mysteryland nog te gaan is het festival seizoen van 2018 gelukkig nog lang niet ten einde!

Maar wanneer je naar één van deze of een ander festival gaat deze zomer en zeker wanneer je van plan bent om daar het hele weekend door te brengen wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je een comfortabel plekje hebt om even lekker bij te komen, te chillen of een paar uurtjes slaap te pakken.

Maar wat is nou DE perfecte festival tent? Dat hangt natuurlijk een beetje af van wat je zelf belangrijk vind, maar luisterend naar de meningen van festivalgangers zijn onderstaande de belangrijkste eigenschappen van en goede festival tent.

1. Wind- en waterdicht

Ook al hebben we dit jaar een topzomer en hopelijk houdt dit nog even aan, maar het kan (zeker in Nederland) zo zijn dat het niet altijd topweer is en dat het tijdens het festival regent en wellicht zelfs hard waait. In dat geval wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over een natte slaapzak, natte kleren en dat je tent er gewoon nog staat bij een harde wind.

2. Comfortabel en ruim

We kennen het allemaal. Je hebt een piepklein tentje waar je net met z’n tweeën in past waardoor je tas dienst doet als kussen, je door het gebrek aan ruimte je broek moet aantrekken met je benen in de lucht en je je hoofd stoot wanneer je een poging doet om rechtop te zitten. En ook al is het maar voor een weekend, het is wel zo fijn als je een beetje comfortabel kunt slapen, je plek genoeg hebt voor zowel een tweepersoonsbed als je baggage en je ook nog eens rechtop kunt staan.

3. Opvallend

Misschien ben je midden in de nacht niet meer zo helder als je was bij aankomst op het festival, of wellicht wil je gewoon een hele vette tent die opvalt en anders is dan de rest. In beide gevallen en met honderden tentjes op een groot veld is een opvallende tent wel zo handig om er zeker van te zijn dat je jouw tent er zo uit kunt pikken.

4. Gemakkelijk op te zetten (en af te breken)

Je bent natuurlijk naar een festival gekomen om te feesten en te dansen, niet om uren bezig te zijn om je tent op te zetten. Daarom is het wel zo fijn wanneer je je tent in je eentje op kunt zetten en dat je deze binnen een kwartiertje opgezet en binnen diezelfde tijd ook weer afgebroken hebt.

5. Niet te duur (en herbruikbaar)

Aangezien je al redelijk in de buidel hebt moeten tasten voor de festivalkaartjes heb je geen zin om vervolgens ook nog eens een vermogen uit te geven voor je festival tent. Daarnaast – en zeker wanneer je ieder jaar wel één of meer festivals meepakt – wil je er wel zeker van zijn dat je tent langere tijd meegaat zodat je niet elk jaar een nieuwe tent hoeft aan te schaffen omdat je deze aan het eind van het festival weg moet gooien.

De perfecte festival tentDe perfecte festival tentDe perfecte festival tent

Natuurlijk zijn er verschillende tenten die aan deze criteria voldoen, maar wat ons betreft is de “Weekender” van Boutique Camping de perfecte festival tent. Licht van gewicht, opvallend, op te zetten in 10 minuten en ruim genoeg voor twee personen en een hele hoop bagage.

Benieuwd? Kijk dan hieronder voor ons aanbod van Weekender festival tenten.

De perfecte festival tentDe perfecte festival tentDe perfecte festival tent

Veel plezier deze (festival)zomer!


Laat een reactie achter